Vloeistofdicht terrein
Projecten

Een functioneel en flexibel ingericht terrein

Een functioneel en flexibel ingericht terrein

Hoe kan een terrein dusdanig ingericht worden dat deze geschikt is voor het type gebruik maar ook functioneel en flexibel ingericht kan worden? Kruiswijk Groep in Bergambacht kwam bij de RvB Groep met deze vraag voor de aanleg van hun nieuwe buitenterrein. Doordat er verschillende activiteiten plaatsvinden op het terrein was het noodzakelijk om vooraf gezamenlijk de mogelijkheden qua inrichting te bepalen en tot een ontwerp te komen wat overeenkomt met het gewenste gebruik.
OPDRACHTGEVER

Kruiswijk Groep

Familiebedrijf Kruiswijk is opgericht in 1947. Begonnen met melkrijden bij boeren in de omgeving, waarna het verder groeide tot een loonbedrijf. Inmiddels is de derde generatie toegetreden (2008) en is het vroegere loonbedrijf uitgegroeid tot een toonaangevende onderneming. Kruiswijk heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in sloopwerk, grondwerk, asbestsanering, bodemsanering, boor- en zaagwerk, transport, recycling, mobiel puin breken en zeven.

DJI_0683-a-1024x768

Uitbreiding terrein

Op het terrein van Kruiswijk vinden verschillende recycling activiteiten plaats. Door een uitbreiding van het terrein was er behoefte aan de kennis en ervaring van de RvB Groep. Dit met betrekking tot het verkrijgen van een passend ontwerp en een geschikte verharding en fundatieopbouw. Het terrein wordt namelijk dagelijks belast door zware machines. Aanvullend was er de wens om een wasplaats incl. bandenwasplaats te realiseren voor de transportafdeling en het machinepark.

Compleet ontwerp

De RvB Groep heeft het complete project ontworpen, berekenend en gerealiseerd. Dit betreft o.a. de aanleg van een vloeistofdichte riolering, een vloeistofdichte vloer en de complete terrein verharding en de inrichting Om het terrein en op het terrein zijn in beton gestorte wanden aangebracht met een hoogte van 4 m¹. Op het terrein zijn bunkers gecreëerd waar losse producten worden gestort.

Efficiënt en veilig terrein

Omdat van Kruiswerk over een groot wagen- en machinepark beschikt lag de wens er om een wasplaats inclusief bandenwasplaats te realiseren. De bandenwasplaats wordt gebruikt om vervuiling door vrachtwagenbanden van grond naar omgeving te voorkomen. Beide zijn door de RvB Groep ontworpen en gerealiseerd. Het eindresultaat is een efficiënt en veilig terrein wat voldoet aan de geldende eisen en veiligheidsnormen.

BENIEUWD WAT RVB GROEP KAN BETEKENEN VOOR UW PROJECT?
neem contact met ons op
Wapening beton gestorte wanden
Efficient ingericht terrein
Vloeistofdicht terrein
Beton gestorte wanden