header bosrand
Projecten

Ontwerp en realisatie van tuin- en distributiecentrum

Ontwerp en realisatie van tuin- en distributiecentrum

Tuincentrum De Bosrand heeft meerdere vestigingen. Om de distributie efficiënter te laten verlopen besloot de directie tot de bouw van een centraal warehouse, dat is gekoppeld aan een nieuw tuincentrum in Oegstgeest. De Bosrand zocht een partij die hen hierin volledig kon ontzorgen. RvB Groep heeft het ontwerp en de realisatie van het tuincentrum en het distributiecentrum verzorgd.
compleet
OPDRACHTGEVER

De Bosrand

Tuincentrum De Bosrand is een familiebedrijf met vestigingen in Alphen aan den Rijn, Oegstgeest, Rijsbergen, Wassenaar en Woerden. De tuincentra bieden een zeer uitgebreid assortiment groen, sfeer-en decoratieartikelen, dierbenodigdheden, snijbloemen, buitenkleding en horeca. Naast de vijf tuincentra heeft De Bosrand drie kwekerijen en twee groothandels.

De uitdagingen van dit project

Dit project kende een aantal bijzondere uitdagingen. De opdrachtgever wilde een tuincentrum én een distributiecentrum op deze kavel. Mede daardoor waren er veel partijen bij dit betrokken, met elk hun eigen planning. Bovendien was de bouwtijd beperkt omdat het tuincentrum in het voorjaar van 2020 zijn deuren wilde openen.

uitdaging voltooid
Bosrand

Wat heeft RvB Groep gedaan?

De bouw van Tuincentrum De Bosrand in Oegstgeest is een mooi voorbeeld van een project dat de RvB Groep turn-key heeft opgeleverd. RvB Groep heeft het complete projectmanagement verzorgd: van de sloop van de bestaande gebouwen op het terrein tot het civieltechnisch ontwerp en de uitvoering. Ook het bouwkundig en constructief ontwerp en het doorlopen van het vergunningentraject waren onderdeel van dit project. Verder heeft RvB Groep met de opdrachtgever nagedacht over alle relevante zaken, variërend van de inrichting, looproutes, de horeca-indeling en verlichting tot omheining, beveiliging en riolering.

Regenwater opvangen voor hergebruik

Duurzaamheid was een belangrijk onderdeel bij dit project en dat komt op allerlei manieren terug. Zo zijn het tuincentrum en distributiecentrum gasloos gebouwd en liggen er zonnepanelen op het dak. Ook gebruikt het tuincentrum regenwater om planten water te geven. Regenwater dat op het dak valt, wordt gezuiverd en opgevangen in een ondergrondse buffertank van ruim 400 kuub.

Waterbuffer
logistiek

Wat vindt de opdrachtgever?

“RvB heeft ervoor gezorgd dat het resultaat optimaal was. We hebben heel intensief samengewerkt en dat is heel goed verlopen. Wij gaven al onze wensen aan en zij gingen aan de slag met een ontwerp. Met het ontwerp van RvB hebben we alles kunnen realiseren wat we wilden. En dat terwijl we maar beperkte tijd en ruimte beschikbaar hadden.”

“Wat ik heel sterk aan RvB vind, is dat ze heel praktisch zijn en out-of-the-box denken. Ze kiezen niet de meest voor de hand liggende oplossingen, maar kijken of wat wij willen mogelijk is. Een partij die in oplossingen denkt, niet in problemen. Zo realiseerde RvB onder andere een ondergrondse buffertank om water op te vangen. Daarnaast zijn we ook één van de eerste gasloze tuincentra. Dat zijn slimme keuzes die we maken voor de lange termijn. Het is een grote klus geweest, maar het resultaat is uitstekend!”

Koos van Haaster, De Bosrand

Distributie
BENIEUWD WAT RVB GROEP KAN BETEKENEN VOOR UW PROJECT?
Neem contact met ons op