IJssel landen
Projecten

Ontwerp en aanleg van waterwerken

Ontwerp en aanleg van waterwerken bij vakantiepark EuroParcs

EuroParcs De IJssel Eilanden is een nieuw vakantiepark aan de oevers van het Reevemeer, één van de randmeren op de grens van Flevoland en Overijssel. De RvB Groep heeft op verzoek van de ontwikkelaar het vergunningentraject verzorgd en andere (voorbereidende) werkzaamheden uitgevoerd om de bouw van de vakantiewoningen mogelijk te maken. Uniek onderdeel van dit project was het ontwerp en de aanleg van een dijk met een keersluis.
logo europarcs
OPDRACHTGEVER

Europarcs

Europarcs is een Nederlands familiebedrijf met als core business de ontwikkeling van vakantieparken, de verkoop van vakantiewoningen aan particuliere en zakelijke beleggers en de verhuur ervan aan particuliere en zakelijke gasten. EuroParcs exploiteert een groot aantal vakantieparken in binnen- en buitenland.

Vergunningen, sloop en grondverzet

De RvB Groep is vanaf de start bij dit project betrokken. Een deel van het terrein was voorheen een camping. De RvB Groep heeft de bestaande recreatie- en douchevoorzieningen gesloopt. Verder heeft RvB Groep het grove grondverzet gedaan, het terrein opgehoogd en een waterplas gerealiseerd. Ook heeft RvB Groep het vergunningstraject verzorgd voor de opdrachtgever.

IJssel Landen - Grondverzet
IJssel landen - sluis plaatsing

Bijzondere uitdaging: een dijk met keersluis

Het vakantiepark ligt pal aan het Reevemeer en vlakbij de IJsseldelta, waar de IJssel uitmondt in het Ketelmeer. Om ervoor te zorgen dat vakantiegangers ook bij hoogwater droge voeten houden, heeft RvB Groep rond het vakantiepark een dijk met een keersluis ontworpen en aangelegd. Bij hoogwater gaat de keersluis dicht. Een niet alledaags project, waar we trots op zijn!

Aanlegsteigers om te varen

Bijna alle woningen liggen aan het water. De RvB Groep heeft onder meer drie aanlegsteigers met pieren, een passantensteiger van 85 meter en een stalen damwand van 120 meter met twee opstapsteigers gerealiseerd. Zo kunnen vakantiegangers genieten in en aan het water.

IJssel Landen - bungalow met steiger
IJssel landen - sluis algemeen
IJssel landen - steiger
IJssel landen - header
BENIEUWD WAT RVB GROEP KAN BETEKENEN VOOR UW PROJECT?
Neem contact met ons op