herontwikkeling vastgoed
Projecten

Projectontwikkeling appartementencomplex

Ontwikkeling van appartementencomplex

Aan de rand van het Zeeuwse dorp Wolphaartsdijk is het luxe appartementencomplex Villa Zorgvliet gerealiseerd. Het complex bestaat uit 11 appartementen en 2 penthouses. Op verzoek van de eigenaar heeft RvB Groep de gehele projectontwikkeling verzorgd: van vergunningsaanvraag tot de realisatie van het gehele complex.
OPDRACHTGEVER

Marjan Geijs-Roodenburg

Marjan Geijs-Roodenburg kocht een paar jaar geleden het toenmalige Villa Zorgvliet, dat in verval was geraakt. Ze schakelde de RvB Groep in voor de herontwikkeling.

Herontwikkeling
Appartementencomplex ontwikkeling

Nieuwe villa, authentieke uitstraling

De oude Villa Zorgvliet was een beeldbepalend gebouw in Wolphaartsdijk. De oorspronkelijke villa dateert uit begin twintigste eeuw. Het werd gebouwd als diaconiehuis en deed jaren dienst als rusthuis. Voordat de huidige eigenaar de villa kocht, stond het pand ruim 10 jaar leeg. Het oude gebouw verkeerde in een te slechte staat om te renoveren en is daarom door RvB Groep gesloopt.

karakteristieke uitstraling

Bij het ontwerp van de nieuwe villa was behoud van de karakteristieke uitstraling een belangrijk speerpunt. De oude villa is daarom als basis genomen. Veel authentieke kenmerken van de oude villa komen terug in de nieuwe villa.

Wat heeft RvB Groep gedaan?

Van de sloop tot de nieuwbouw was RvB Groep bij het project betrokken. Tijdens de sloop is duurzaam met materialen omgegaan. Materialen worden zoveel als mogelijk hergebruikt of gerecycled. Zo is bij de sloop is de gevelsteen met de naam Zorgvliet behouden. Die is teruggeplaatst in de gevel van de nieuwe villa.

Herontwikkeling
Hergebruik

Wat vindt de opdrachtgever?

“Ik ben een samenwerking aangegaan met RvB omdat ik ze kende uit mijn netwerk. Ik wist dat ze alles in huis hebben om vanaf de schets mee te denken. Het is fijn om een partner te hebben die van begin tot einde betrokken is. We hadden intensief contact en trokken samen op richting de gemeente. Het proces van bestemmingsplanwijziging en alle grond- en flora-en faunaonderzoeken verliep vlot. Dit had te maken met de uitvoerige voorbereidingen en een meedenkende gemeente. RvB zit er bovenop, zodat ik als opdrachtgever weinig kopzorgen heb. Er zijn korte lijnen en er is een persoonlijke klik. Zowel met de eigenaar als de mensen in de uitvoering.”

Benieuwd wat RvB Groep kan betekenen voor uw project?

Neem contact met ons op