Netten metaal header
Projecten

Vloeistofdicht recyclingterrein

Aanleg van nieuw, vloeistofdicht recyclingterrein

Een compleet nieuw, vloeistofdicht recyclingterrein. Die opdracht legde Henk Netten Metaalhandel B.V. neer bij de RvB Groep. Naast het ontwerp heeft RvB Groep ook de uitvoering gedaan.
Netten logo
OPDRACHTGEVER

Henk Netten Metaalhandel B.V.

Henk Netten Metaalhandel B.V. in Stellendam is specialist in het inzamelen, demonteren en verwerken van oud ijzer en metalen.

Vloeistofdichte vloer voorkomt bodemverontreiniging

Zware metalen mogen niet in de bodem terechtkomen. Om dat te voorkomen, is een vloeistofdichte onder afdichting toegepast. Deze unieke oplossing is door RvB Groep ontwikkeld. De vloeistofdichte vloer wordt tijdens de aanleg onder de fundatie van het terrein aangebracht. Hierna volgt de terreinfundering en uiteindelijk de terreinverharding.

Vloeistofdichtterrein web
Vloeistofdichte onderafdichting web

Deze unieke oplossing van de RvB Groep zorgt ervoor dat beschadigingen aan de werkvloer geen invloed hebben op de vloeistofdichtheid. Zo blijft het terrein altijd vloeistofdicht. Met een levensduur van meer dan honderd jaar is dit een duurzame en prijsgunstige oplossing voor vele jaren. Voor de afvoer van terreinwater is een vloeistofdichte riolering ontworpen en aangelegd.

Uitdaging: rekening houden met eb en vloed

Het nieuwe recyclingterrein is tegenover het bestaande terrein van Henk Netten Metaalhandel gerealiseerd. Het bedrijf is vlakbij het Haringvliet gevestigd. Bij de uitvoering van werkzaamheden waren eb en vloed belangrijke omstandigheden om rekening mee te houden, met name bij de aanleg van de ondergrondse infra. De getijden hadden namelijk invloed op de stand van het grondwater.

Overkant terrein web
Terrein

Wat heeft RvB Groep bij dit project gedaan?

De RvB Groep heeft het ontwerp en de uitvoering verzorgd. Het terrein is gebruiksklaar opgeleverd, inclusief blokkenwanden en hekwerk om het terrein.

Wat vindt de opdrachtgever?

“We zijn heel blij met de door RvB gerealiseerde vloeistofdichte afdichting, asfaltverharding en fundering. Zo’n milieuverantwoordelijke vloer is voor ons heel belangrijk. Op die manier kan wat er afkomt van zware metalen, zoals lood en zink, op een verantwoordelijke manier afgevoerd worden en zakt het niet de bodem in.”

“RvB dacht in de voorfase mee, was betrokken en nam dus de bijbehorende werkzaamheden op zich. De samenwerking was prima en is wat mij betreft voor herhaling vatbaar. Want ik ben niet alleen daar heel tevreden over, maar zeker ook met het uiteindelijke resultaat.”

Henk Netten, eigenaar van Henk Netten Metaalhandel

BENIEUWD WAT RVB GROEP KAN BETEKENEN VOOR UW PROJECT?
Neem contact met ons op